Analüütik: Verizon müüs esimese päevaga 500 000 iPhone’i

Rait Rebane 07. veebruar 2011, 20:14

JPMorgani analüütiku Phil Cusicku sõnul võis sideoperaator Verizon esimese päevaga müüa ligi pool miljonit Apple nutitelefoni.

„Pärast seda kui Verizon ületas eelneva telefonide müügirekordi, jätkas ettevõte veel veerand tundi telefonide eelmüüki,” teatas JPMorgani analüütik Phil Cusick, „arvestades müügitempot osteti Verizonist esimese päevaga ligi 500 000 iPhone’i.”

Ettevõte teatas reedel, et iPhone’i esimese päeva eelmüük ületas eelmise telefonimüügirekordi. Cusicku sõnul tegi Verizon eelneva müügirekordi 2009. aasta novembris, kui ettevõte suutis päevaga müüa 100 000 androidi baasil Motorola Droidi.

Verizoni uus müügirekord viitab sellele, et androidide edu pole vähendanud tarbijate huvi iPhone’ide vastu.

Verizon ning Apple jätkavad iPhone’ide eeltellimise sel kolmapäeval ning poodidesse jõuavad telefonid neljapäeval. Ettevõtte sõnul jõuavad esimesed nutitelefonid tellijateni täna.

Cusicku hinnangul ületab iPhonide müük 200 000 telefoni esimese nädalavahetusega, 300 000 piiri esimese nädalaga. Mehe sõnul võib Apple nutitelefonide müük vabalt ületada androidide kvartalirekordi- 1,6 miljonit telefoni kolme kuuga. Analüütik prognoosib, et Verizon müüb sel aastal 11 miljonit Apple iPhone, seal hulgas ka juulis müüki tulevat iPhone 5.

Esmaspäeval on Apple aktsia kerkinud 1,85 protsenti 352,92 dollarini, Verizoni aktsia on kukkunud 0,55 protsenti 36,11 dollarini.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
07. February 2011, 20:14
Otsi:

Ava täpsem otsing