Kodumaine vedelkütuste tootmine loob töökohti

Ain Alvela 10. veebruar 2011, 00:00

Kuigi esimene uue põlvkonna õlitehas Enefit-280 valmib 2012. aastal, värbab Eesti Energia juba sel kevadel esimesed veerandsada ning aasta lõpuks ülejäänud töötajad. Enamasti vajavad nad enne tööleasumist spetsiaalset väljaõpet. Sobivate inimeste leidmisel tehakse koostööd riigiasutuste ja kutsehariduskeskustega. Näiteks on käimas koostööprojekt töötukassaga, mille raames läbivad 25 töötut esmase koolituse ning seejärel praktika tootmises. Vastavalt praktika tulemustele selguvad need, kes saavad võimaluse tööle asuda.

"Kindlustamaks end töötajatega ka tulevikus, panustame nii oma praeguste töötajate arendamisse kui ka tulevaste väljaõppesse juba täna," kinnitas Eesti Energia Õlitööstuse juhatuse esimees Igor Kond. "Praegu napib Ida-Virumaal insenere ja teisi tippspetsialistide, mistõttu on meie jaoks oluline tuua nende erialade juurde ka enam noori," sõnas ta.

Selleks algatas Eesti Energia eelmise aasta oktoobris valdkonna noortele spetsialistidele suunatud stipendiumiprogrammi, mille raames toetab kuni kuue andeka üliõpilase või juba töötava spetsialisti õpinguid välisülikoolides, kus nad omandavad teadmisi vedelkütuste rafineerimise tehnoloogiatest. Pärast õpingute lõppemist ootab Eesti Energia neid tagasi kodumaale, et nende teadmiste toel arendada edasi unikaalset põlevkivist vedelkütuste tootmist.

Praegu on TTÜ Virumaa Kolledžis välja arendamisel magistriõppekava "Kütuste keemia ja tehnoloogia", mille koostamisel tehakse koostöös Eesti Energia vastavate spetsialistidega. Uusi töötajaid lisandub ka Narva Kutseõppekeskusest ja Ida-Virumaa Kutsehariduskeskusest ettevõttesse praktikale tulnute hulgast.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 18:47
    Otsi:

    Ava täpsem otsing