Statoili aktsia kolme kuu kiireimas languses

Raivo Sormunen 09. veebruar 2011, 14:43

Norra suurim nafta- ja gaasikompanii Statoil ASA on prognoositust nõrgemate 2010. aasta neljanda kvartali tulemuste peale sattunud täna Oslo börsil viimase kolme kuu suurimasse langusse.

Ehkki Statoili viimase kvartali kasum hüppas 33% ja ulatus 9,53 miljardi Norra kroonini (1,21 miljardi euroni), jäi see analüütikute keskmisest 12,5 miljardi kroonisest kasumiprognoosist kõvasti maha, vahendab uudisteagentuur Bloomberg.

Lisaks lubas naftakompanii, et suudab kahe järgneva aasta jooksul tõsta tootmismahte vaid umbes 3% võrra aastas ja viib tootmise välja 2 miljoni barrelini päevas. Veel vana prognoosi kohaselt oleks pidanud tootmismahud tõusma 2,06-2,12 miljoni barrelini päevas.

„See ei ole üldse mitte hea. Neljanda kvartali tulemused olid halvad, tootmine välisturgudel on kehv, nende 2011. aasta tootmismahud valmistasid pettumuse ja nad ei suutnud isegi täita 2010. aasta tootmiseesmärke,“ märkis Arctic Securities ASA analüütik Trond Omdal.

Statoili aktsia reageeris tulemustele 3,3% langusega ja liigub 138,2 Norra kroonil.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
09. February 2011, 15:28
Otsi:

Ava täpsem otsing