Rait Rebane • 10. veebruar 2011 kell 18:04

eBay’l suured ootused tuleviku suhtes

Maailma suurim veebioksjoni ja kommertsportaal eBay korraldas täna finantsanalüütikutega kohtumise ning avaldas seal oma tugevad ootused müügiteenuse ja PayPali suhtes. Investorid võtsid uudise optimistlikult vastu ning ettevõtte aktsia tõusis kolme aasta kõrgeimale tasemele.

Kohtumine leidis aset eBay peakontoris Silicon Valleys, ettevõtte juhtkond jagas analüütikutega oma optimistlikku väljavaadet kahe peamise tegevusvaldkonna kohta. Internetikompanii tegevjuht John Donahoe sõnul on ettevõte läbi teinud olulisi muutusi, et muuta äri edukamaks.

„Me muudame müügiportaali ning näeme lähitulevikus stabiilset kasumikasvu,” lisas Donahoe.

Ettevõttel on isegi positiivsem väljavaade online maksevahendi PayPal kohta. eBay tegevjuht usub, et järgmise kolme kuni viie aastaga kasvab PayPal suuremaks kui eBay. Eelmisel aastal kerkis PayPali käive 23 protsenti ning suurendas osakaalu eBay kogukäibes 2 protsendi võrra 38 protsendini.

PayPali juht Scott Thompson prognoosib, et sel aastal kerkib nende ärisegmendi käive võrreldes 2010. aastaga 22 protsenti 4,2 miljard dollarini ning aastaks 2013. 7 miljardi dollarini.

Internetifirma aktsia kerkis täna keskpäeval kolme aasta kõrgeimale tasemele 34,78 dollarit, pärastlõunal kõigub hind 34,25 dollari piiril.

Hetkel kuum