VTB sai loa Krediidipanga omaniku ostmiseks

Anne Oja 10. veebruar 2011, 18:05

Venemaa konkurentsiametnikud andsid riiklikule Väliskaubanduspangale (VTB) Krediidipanga omanikuks oleva Moskva panga ülevõtmise loa.

VTB võib omandada 100% Moskva panga aktsiatest, edastas uudisteagentuur RIA Novosti. Moskva linnavõimude andmetel on poolestsaadik nende omandis oleva panga väärtus 178 mld dollarit. Nii loodab linnavalitsus teenida tehingust 82 mld rubla.

Moskva linnavalitsus pani oma osaluse Venemaa pealinna nimelises pangas müüki möödunud aasta lõpul. Algul tundis ostu vastu huvi vaid VTB, kuid jaanuaris avaldas ostusoovi ka erakapitalile kuuluv Alfa-bank ning täna on Venemaa aajakirjandus lisanud potentsiaalsete ostjate ringi Briti ettevõtte Marimba Tradingu, millele kuulub juba praegu 20,3% Moskva panga aktsiatest.

VTB on arvestanud, et saab Moskva panga omanikuks konkursita. Samas ütles Venemaa majandusliku arengu minister Jelena Naibullina täna, et Moskva panga erastamine peaks investeerimiskliima parandamise huvides toimuma enampakkumise teel.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. February 2011, 18:06

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing