Kiirem maksutagastus jätkub vaid priimustele

Katre Pilvinski 15. veebruar 2011, 00:00

Ta rääkis eilsel tulu deklareerimise pressikonverentsil, et tänavu deklareerimises väga palju teistmoodi ei ole, küll aga on ametil 2012. aastaks midagi uut pakkuda. "Järgmisel aastal jätkub õiguskuuleka kliendi jaoks kuni viietööpäevane tagasimakse soodustus - ehk neile, kes on maksud õigeks ajaks deklareerinud, esitanud tuludeklaratsiooni elektrooniliselt, kel pole 15.02.2011-14.02.2012 maksuvõlga, sh maamaksu võlga," selgitas Aav. "Kuid neil, kelle õiguskuulekus vajab parandamist, see soodustus enam ei kehti," lisas ta. Ülejäänute jaoks algab maksutagastus 28. veebruaril. Aav põhjendas, et sellega soovitakse eestlaste maksekäitumist parandada.

Õppelaenu intressid kaovad maksusoodustuse nimekirjast. Ameti teeninduskorralduse osakonna juhataja Hannes Udde sõnul sel aastal 2010. aasta tuludest enam õppelaenu intresse maha arvestada ei saa. "See suurt muutust ei too, kuna on ainult 0,4% kõikidest soodustustest," lisas Udde. Samuti ei saa enam maha arvestada ametiühingu sisseastumis- ja liikmemakse ning annetusi erakondadele.

Udde tuletas meelde, et eelmise aasta tulud deklareeritakse kroonides, kuid tagastus ja juurdemakse tehakse eurodes. "Maksusumma määratakse maksumaksjale soodsamas suunas ehk määratakse alates 10 eurost (156,47 kroonist), eelmisel aastal oli see summa 50 krooni," rääkis ta.

Ilma avalduseta tagastatakse tulumaksu summa, mis on vähemalt 10 eurot ehk 156,47 krooni, eelmisel aastal oli summaks 50 krooni.

Udde sõnul läbivad kõik tuludeklaratsioonid esmase automaatse kontrolli.

Mullu jäi tagastamata üle 14 miljoni krooni 6152 isikule.

Udde lisas, et mullu tehti järelkontrolli 7264 maksumaksjale ning neist 4834 inimest pidid juurde maksma. "Kogusumma oli 21,6 miljonit krooni. Enamik neist jättis tuludeklaratsiooni esitamata. Kui tekib kahtlus, kas peab deklaratsiooni esitama, siis tasub seda ikkagi teha. Samuti jäetakse esitamata välismaal teenitud tulu, kuid see info jõuab üha kiiremini meieni," rääkis Udde.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 18:47
Otsi:

Ava täpsem otsing