Kindlustusmaaklerile maksab -selts

Rasmus Heinla 16. veebruar 2011, 00:00

Tihti tõmmatakse paralleel kindlustus- ning kinnisvaramaakleri vahel, arvates ekslikult, et kindlustuspoliisi sõlmides maksab klient kindlustusmaaklerile vahendustasu. Kuid kinnisvaramaakleri tasu suurus sõltub otseselt müüdavast objektist ehk sõlmitud kinnisvaratehingu pealt makstavast vahendustasust, kindlustuspoliisi eest ei maksa kindlustusmaaklerile vahendustasu mitte klient, vaid kindlustusselts. Kuna kindlustusmaakler peab tegutsema kindlustusvõtja ehk kliendi, mitte ühe või teise kindlustusseltsi huvides, pole tõene ka väide, et kindlustusmaakleri huvi võiks olla soovitada sihilikult põhjendamatult kallimat kindlustuspoliisi.

Enamik kindlustusseltse on liitunud ka vaikimisi kokkuleppega, milles esitatakse maakleritele pakkumus samaväärse kindlustusmaksega võrreldes otsemüügist saadava hinnaga. Vahendustasu suurus sisaldub juba poliisi hinnas, mistõttu pole vaja karta pärast pakkumuse aktsepteerimist suurema arve saamist. Seetõttu pole enamjaolt õigustatud ka väited, et otse kindlustusseltsist poliisi ostes saab selle soodsama hinnaga.

Kindlustusmaakleri tööks on valida kindlustusseltside pakkumustest välja kliendile sobivaim pakkumus. Lisatasu ei võeta ka pakkumuse küsimise, konsultatsiooni ega abistamise eest. Mistõttu tasub julgelt eelnevalt maakleril lasta põhjalikult tutvustada ja selgitada kindlustuslepingu tingimusi või välja tuua seltside erisusi, et klient saaks tema jaoks vajaliku poliisi koos kõikide vajalike kaitsetega.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 18:47
Otsi:

Ava täpsem otsing