Ärikliendid toetavad Delli

Fredy-Edwin Esse, California 16. veebruar 2011, 11:00

Maailma suuruselt kolmas personaalarvutite tootja Dell teatas kvartaalsest kasumist, mis pühkis analüütikute prognoosid minema tänu äriklientidele, kes vahetasid välja aegunud arvutiparke.

Jaanuaris lõppenud fiskaalse neljanda kvartaliga teenis Texases baseeruv ettevõte 53 senti aktsia kohta. Bloombergi poolt küsitletud analüütikud olid prognoosinud keskmiselt 37 senti aktsia kohta. Lisaks prognoosib firma aastast müügikasvu, mis ületab ootusi.

Dell on üha rohkem raha teenimas toodete ja teenuste müügiga firma andmekeskustele, mis on kooskõlas firma plaaniga kasvatada selle segmendi käive 30 miljardi dollarini kolme aastaga, kirjutab Bloomberg.

Firma finantsjuhi Brian Gladdeni sõnul saadi tõuge ka firmadelt, kes vahetasid enda aegunud arvutid välja uute Windows 7ga varustatud arvutite vastu, prognoosides, et see trend kestab veel mitmeid kvartaleid.

Käesolevaks aastaks prognoosib Dell müügikasvu 5%-9%, mis viiks aastase käibe 64,6 kuni 67 miljardi dollari vahemikku, kuigi analüütikud lootsid enne näha tulusid 64,4 miljardi dollari väärtuses.

Delli aktsia hüppas pärast tulemuste avalikustamist järelturul 8,6%, 15,10 dollarini.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
16. February 2011, 11:00
Otsi:

Ava täpsem otsing