BHP Billiton vallutamas maailma

Fredy-Edwin Esse, California 16. veebruar 2011, 10:49

Maailma suurim kaevandusettevõtte BHP Billiton plaanib järgneva viie aastaga investeerida 80 miljardit dollarit laienemisse, teatades samal ajal rekordilisest kasumist.

Kaevandushiid teenis 2010. aasta teises pooles 10,7 miljardit dollarit puhaskasumit, võrreldes aasta varasema 5,7 miljardiga. Reutersi poolt küsitletud analüütikud prognoosisid kasumiks 10,3 miljardit dollarit.

"Kõige suurem üllatus on lubadus kulutada 80 miljardit dollarit järgneva viie aastaga," ütles Perpetual Investmentsi portfellihaldur James Bruce Reutersile. "Meie arvates peegeldab see sektori väljakutset tulla vastu tõusvale nõudlusele, võideldes samal ajal langeva tootlikkusega vanades kaevandustes."

Sellele lisaks teatas firma, et kahekordistab aktsiate tagasiostmist 10 miljardi dollarini, mis viiakse lõpuni selle aasta jooksul. Investoritel olid kõrged lootused aktsiate tagasiostmisele, kuna kaevandaja on praktiliselt laenuvaba, rahavoog õitseb ning teiste suurfirmade ülevõtmine jättis palju raha üle.

Ometi ei ole BHP ainus kaevandaja, kes plaanib laieneda. Firma peamised konkurendid Rio Tinto ja Xstrata plaanivad järgneva viie aasta jooksul kulutada üle 110 miljardi dollari, et püsida konkurentsis.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
16. February 2011, 10:49
Otsi:

Ava täpsem otsing