Ettevõtja: poliitika surus ettevõtluse tahaplaanile

Väinu Rozental 16. veebruar 2011, 14:47

Ma olen alati huvitunud poliitikast ja parteisse astusin ma 2002. aastal ka põhimõtteliselt seepärast, et kandideerida riigikokku, kinnitas OÜ Anikor omanik ja juht, IRLi liige Toivo Peets.

Peetsi sõnul on ta terve viimase aasta tegelenud eelkõige poliitikaga ning ettevõtlus on seetõttu tahaplaanile jäänud. „Eks tellimusi on ka vähem, sest ehitustegevus on vahepeal soikunud,“ lausus ehitusjärelevalvet teostava ühemehefirma Anikori juht. „Kahte asja – ettevõtlust ja poliitikat, kuna olen ka IRLi Jõgeva piirkonna esimees – korraga hästi teha ei saa.“

Peets kandideerib riigikokku teist korda, kohalike omavalitsuste valimistel on ta kandideerinud kolm korda ning kuulub praegu Põltsamaa linnavolikokku.

„Sain riigikogu eelmistel, 2007. aasta valimistel 405 häält,“ meenutas Peets. „Mulle öeldi, et selline häältesaak on esimese korra kohta igati hea, aga ise ma sellega rahule ei jäänud – ei pääsenud ju riigikokku.“

Tänavu asub Peets IRLi üleriigilises nimekirjas 43. kohal ja ise ei pea ta seda kohta just kõige paremaks. „Kes tahab erakonnast saada riigikokku, peab kohalikus ringkonnas tegema tõhusat valimiskampaaniat, et saada sisse piirkonnamandaadiga,“ rääkis Peets. „Ja eks minu lootus ongi piirkonnas hästi esineda.“

Peets lisas, et kui ta siiski riigikokku ei pääse, jätkab ta oma ettevõtlusega.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
16. February 2011, 14:47
Otsi:

Ava täpsem otsing