LHV: Silvano kasum oli meeldiv üllatus

Raivo Sormunen 16. veebruar 2011, 12:32

Silvano Fashion Group tulemused vastasid meie ootustele käibe osas, kuid meeldiva üllatuse pakkus puhaskasumi number, kommenteeris LHV Panga analüütik Nils Vaikla naistepesutootja 2010. aasta majandustulemusi.

„Silvano kasum enne tulumaksu ületas prognoose 7,5% võrra. Oodatust väiksemaks osutus tulumaks ja mittekontrollitava osaluse kasum, mistõttu puhaskasum oli eeldatust kolmandiku võrra tugevam,“ märkis analüütik.

„Brutomarginaal jätkas ka aasta viimases kvartalis oodatult langemist, kuna kõrgema marginaaliga jaemüügi segmendi osatähtsus on vähenemas, samal ajal on tõusnud tollilõivud nähtub analüüsist.

Ettevõtte neljanda kvartali 25protsendilist kiiret kasvu vedasid jätkuvalt Venemaa ja Valgevene turg, mis kasvasid võrreldes eelmise aastaga vastavalt 24% ja 31%. Segmentide võrdluses tõusis Silvano peamise ehk hulgimüügi ärisegmendi käive aastaga koguni 38%.

Hooajaliselt on neljas kvartal olnud Silvano jaoks sarnaselt esimesele kvartalile siiski pigem nõrk. Kiirele käibekasvule lisas toetust eelmise aasta madal võrdlusbaas.

Silvano 2010. aasta müügikäibe suurenemine on olnud tänu tempokale Ida-Euroopa majanduse taastumisele muljetavaldav. Prognoosime, et 2011. ja 2012. aastal käibekasv aeglustub, kuid jääb siiski kahekohaliseks. Silvano käibe- ja kasumi kasvu veab peamiselt Venemaa majanduse ja riigi jaemüügi järgnevate aastate prognoositav kiire tõus,“ lõpetas LHV oma kiiranalüüsi.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
17. February 2011, 19:28
Otsi:

Ava täpsem otsing