Ettevõtjast üksikkandidaat: protestihääled tagavad edu

Väinu Rozental 17. veebruar 2011, 08:13

Kui rahvas on valmis protestima praeguste valitsevate parteide vastu, siis suure tõenäosusega saan ma vajalikud hääled kätte ning osutun riigikokku valituks, ütles köögiviljaühistu Peipsiveere suuromanik ja juhatuse esimees Ingvar Tšižikov.

„Kui aga inimesed ei ole psühholoogiliselt valmis protestihääli andma, siis ma võin kasvõi pea peal seista, aga mitte midagi ei juhtu ja riigikokku ma ei pääse,“ lisas Tšižikov.

Tšižikov kandideerib riigikokku teist korda ja kohalikel valimistel on ta osalenud kolm korda. Ta on olnud ka vallavolikogu esimees. Eelmisel aastal astus Rahvaliidu aseesimehe kohal olnud Tšižikov erakonnast välja.

Tšižikov ütles, et ehkki praegu eelistatakse välisettevõtjaid ning oodatakse välisinvesteeringuid, on hetkel tegelikult prioriteetsem rahvuslik kapital. „Täna on Eestis kõige olulisem Eesti oma kodanike ettevõtluse arendamine ja eelistamine,“ on Tšižikov veendunud. „Mis puudutab aga poliitikat, siis siin on kõige olulisem kogu poliitilise süsteemi muutmine läbi valimissüsteemi. Täna ei saa me valida neid kodanikke, keda me arvame, et nad seisavad meie eest. Kuna me ei saa otse valida, siis me sisuliselt ei tunneta enam, et riik on olemas.“

Tšižikovi sõnul tahtis ta läbi Rahvaliidu hakata vana süsteemi muutma, aga see ei õnnestunud. „Tuli välja, et Rahvaliit ise on vana süsteem ja vana süsteem peab enne niiöelda lagunema, enne ei saagi uut teha,“ kurtis ta. „Ja seetõttu moodustasin ma MTÜ Vabade Kodanike Ühendus. Läbi selle ühenduse tuleb luua uus erakond, mis annaks võimaluse muuta praegust süsteemi.“

Tšižikov kinnitas, et kui ta seekord riigikokku ei pääse, jätkab ta läbi Vabade Kodanike Ühenduse ikkagi uue erakonna moodustamisega. „Kahe ja poole aasta pärast kohalike omavalitsuste valimistel tuleb igasse omavalitsusse Vabade Kodanike Ühenduse valimisliit,“ lubas Tšižikov.

Eelmise aasta 2. juulil kuulutas Tartu maakohus pankrotistunuks Tšižikovile kuulunud OÜ Vinnal. Tšižikov asutas väärispuidust uksi, aknaid, treppe ja mööblit tootnud Vinnali 1992. aastal.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
17. February 2011, 08:13
Otsi:

Ava täpsem otsing