Nestle rühib ülesmäge

Fredy-Edwin Esse, California 17. veebruar 2011, 12:06

Maailma suurim toiduainete tootja Nestle SA teatas 2010. aasta majandustulemustest, milleni analüütikute prognoosid ei küündinud.

Jättes välja valuutakursside kõikumised ja firmade ülevõtmised, kasvas Nestle käive 6,2%, samas kui analüütikud prognoosisid 5,4% kasvu, vahendab Bloomberg. Lisaks on firma optimistlik ka selle aasta suhtes, prognoosides käibe kasvuks 5-6%.

Eelmise aasta kasum enam kui kolmekordistus, sellele aitas kaasa osaluse müük Alconis. Firma puhaskasum kasvas 2009. aasta 10,9 miljardilt dollarilt läinud aastal 35,7 miljardile dollarile.

Hinnatõus aitas KitKati ja Nesquiki tootjal kasvatada käivet 1,6 protsendipunkti. Nestle teenib umbes kolmveerandi kogu enda tuludest 30 brändi pealt, mille müük ületab ühe miljardi dollari piiri. Nii saab firma tõhusamalt kanda hinnatõusu üle tarbijatele võrreldes väiksemate konkurentidega.

"See on selgelt oodatust parem tulemus, kuna paljud ootasid neljanda kvartali numbrite vähenemist," ütles Kepler Capital Marketsi analüütik Jon Cox, kes soovitab firma aktsiat osta. "Väljavaade on julgustav."

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
17. February 2011, 12:41
Otsi:

Ava täpsem otsing