Popdiiva lubab suurejoonelist vee-etendust

Signe Sillasoo 18. veebruar 2011, 00:00

Maailmaturnee "Aphrodite - Les Folies Tour" kolmanda kontserdi annab Kylie Minogue 23. veebruaril Tallinnas, pakkudes publikule lisaks uutele ja vanadele hittidele ka suurejoonelist lava-show'd.

Kylie Minogue' peadpööritav karjäär lauljana algas 1987. aastal, mil ilmus tema esimene hittsingel "Locomotive". Aastate jooksul on järgnenud 11 edukat stuudioalbumit, lugematul hulgal kuld- ja plaatinaplaate ning maailma edetabelite tippu jõudnud singleid.

Homme Taanist startiv lauljanna järjekordne maailmaturnee "Aphrodite - Les Folies Tour", mis järgmisel kolmapäeval ka Eestisse jõuab, on popdiiva karjääris järjekorranumbrilt kaheksas. Veebruarist maini vältav tuuritamine, mille käigus antakse Euroopas, Põhja-Ameerikas ja Aasias 56 kontserti, tutvustab Kylie Minogue viimast kauamängivat, 2010. aasta juunis ilmunud ja armastusjumalanna nime kandvat plaati "Aphrodite". Samas ei jää BDG esindaja Tiina Sheini sõnul kavast välja ka fännide poolt palavalt armastatud hitid nii vanemast kui ka uuemast ajast.

"Mul on hea meel, et minu uus album "Aphrodite" on niivõrd hästi vastu võetud, see inspireerib mind ja minu meeskonda tegema sellest show'st eriline vaatemäng. Võrreldes varasemaga tahame pakkuda fännidele veelgi suuremat rõõmu - etendust, mis on algusest lõpuni kõiki meeli köitev, kaasahaarav, tulvil sära ja glamuuri," kommenteeris artist toimuvat.

Ja vaatemängu tõesti pakutakse. Laval, mis koosneb rohkem kui miljonist erinevast liikuvast osast, korraldatakse vee-etendus veeatraktsioonide, veeseina, vihmakardinate, purskkaevude, valgusshow, õhuakrobaatide ja palju muuga. Ja seda kõike seetõttu, et artisti sooviks on Sheini sõnul luua publiku jaoks õhkkond, kus tuntaks ennast nagu merel ja romantilises õhkkonnas.

Ülesanne on keeruline ja väljakutset esitav, mida on tunnistanud ka BDG Musicu produktsioonijuht Mihkel Sirelpuu. Show korraldamine on üks suurimaid väljakutseid, mis on Baltimaade siseareenide kontsertide puhul korraldajate ees seisnud.

"Kylie show ülesehitamisel Saku suurhallis seisame tõeliselt põneva väljakutse ees, sest esmakordselt kasutatakse kontserdil keerukaid vee-elemente. Spetsiaalsed lavakonstruktsioonid nõuavad 42 000 liitrit puhast vett, mida enne kasutamist show veeatraktsioonides hoitakse spetsiaalsetes mahutites, kus seda soojendatakse ning töödeldakse esinejate ja publiku ohutuse tagamiseks. Show ajal ringleb see tohutu veekogus pidevalt surve all lavakonstruktsioonide sees paiknevas torustikus," selgitas Sirelpuu.

Lisaks on Kylie show'd tuntud oma suurejooneliste kostüümide poolest ning Tallinna kontsert pole selles suhtes erand - kontserdi raames saab Saku suurhalli laval näha üle 200 erineva fantastilise lavakostüümi, mille autorid on tuntud moekunstnikud Dolce & Gabbana.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 10:12
    Otsi:

    Ava täpsem otsing