Saastekvootide müük Jaapanile sai valitsuse heakskiidu

17. veebruar 2011, 11:41

Valitsus kiitis tänasel istungil heaks riigi kasutamata saastekvoodi müügi Jaapani konglomeraadile Sumitomo Mitsui Banking Corporation, teatas valitsuse kommunikatsioonibüroo.

Saastekvootide müügi maht on 0,5 miljonit. Müügist saadav tulu suunatakse kohalike omavalitsuste hooneid energiasäästlikumaks muutvatesse investeeringutesse.

Tegemist on neljanda peamiselt kohalike omavalitsuste hoonetele suunatud paketiga. Objektide valikul eelistati hooneid, kus CO2 heitkoguse kokkuhoid ja kasusaajate arv on investeeritava miljoni krooni kohta suurim. Selliselt tagatakse maksimaalne tulemus CO2 kokkuhoius ja võimalikult paljusid inimesi mõjutav avaliku teenuse kvaliteedi tõusus.

Toetusi saavad koolid, lasteaiad, spordihooned, hooldekodud, rahvamajad jms objektid üle Eesti. Suurima mahuga renoveerimistööd on kavas näiteks Käru Hooldusravi Keskuses, Otepää Tervisekeskuses, Tartu lasteaias Sass, Tartu lasteaias Rukkilill, Tartu Forseliuse gümnaasiumis, Rakvere Sotsiaalabikeskuses ja Valga lasteaias Pääsuke.

Kavandatud tööde teostamise tulemusena väheneb energiatarbimine ning sellest tulenevalt õhku paisatav CO2 hulk. Lisaks on investeeringutel positiivne mõju hoonete sisekliimale ning töökeskkonnale tervikuna, mis aitab kaasa neis hoonetes elanikele osutatavate teenuste taseme tõusule. Investeeringud aitavad säilitada ning luua töökohti ehitussektoris ning vähendavad hoonete haldamise püsikulusid tulevikus.

Kokku renoveeritakse 19 kinnisvaraobjekti, millest 10 on haridus-, 5 kultuuri- ning 4 sotsiaalvaldkonna objekti.

Hoonete renoveerimist korraldab Riigi Kinnisvara Aktsiaselts koos renoveeritavate hoonete omanikega ning projektide elluviimise eest vastutab rahandusministeerium.

 

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
17. February 2011, 11:51

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing