Anne Oja • 18. veebruar 2011 kell 8:36

Fondita jäänud Swedi investor jääks uut ootama

Swedbanki fondiinvestor sirutaks fondita jäämise korral käe sotsiaaltoetuse järele ning jääks teisele tööle mineku asemel uut fondi ootama, rääkis Swedbank ASi peadirektor Priit Perens iseloomustamaks Eesti ja Lääne-Euroopa majanduse erinevust paindlikkuses.

"Üks meie fondiinvestor rääkis, et Eesti majandus on väga paindlik. Tal on siin Tallinnas oma juuksur, kelle juures käib korra kahe kuu tagant. Ja siis nad räägivad ka majandusest ning viimasel korral oli juuksur öelnud, et tööd hakkab vähemaks jääma," kirjeldas Perens fondiinvestori ja tema juuksuri hiljutist jutuajamist tänasel Tööandjate keskliidu majandusfoorumil "Tuulelohe lend".

"Aga kui töö ära kaob, läheb juuksur oma isa tallu ja hakkab seal sisuliselt loomi karjatama. Investor ütles, et kui tema fond ära kaoks, läheks ta ja küsiks abiraha ning ootaks, kuni talle antaks uus fond. Muud tööd ta mingil juhul tegema ei hakkaks," lisas Perens.

"Kui turvatunne võtab ära vastutuse tuleviku ees, ei ole see hea," märkis Perens.

Hetkel kuum