Hõbeda futuurid 30 aasta kõrgeimal tasemel

Rait Rebane 18. veebruar 2011, 21:26

Lähis Idas taas kerkivad pinged tõstsid nädala viimasel kauplemispäeval hõbeda futuurid 31 aasta kõrgeimale tasemele. Kokkupõrked meeleavaldajate ja politsei vahel Bahreinis mõjusid positiivselt väärismetallide hindadele.

Kuld rallib reedel 1400 dollari suunas ning hõbe on saavutanud 31 aasta kõrgeima taseme.

„Väärismetallide hinnad liiguvad uute rekordite suunas ning nende hoog ei näi raugevat,” teatas Kerr Commodities Watchi analüütik Kevin Kerr, „hindadele mõjuvad positiivselt taas esile kerkivad rahutused Lähis Idas ning mure tõusva inflatsiooni pärast.” 

„Kulla ja hõbeda ralli võib alles koguda tuure, seda juhul kui poliitilised pinged Lähis Idas kasvavad,” teatas Kerr.

Hõbeda futuurid on kerkinud võrreldes eelmise reedega ligi 9 protsenti 32,75 dollarini untsi kohta, täna keskpäeval löödi uus rekord 32,82 dollarit. Kuld on õhtuks kerkinud 0,26 protsenti 1389 dollarini.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
18. February 2011, 21:26
Otsi:

Ava täpsem otsing