Klenski süüdistab valitsust soovimatuses parandada suhteid Venemaaga

Anne Oja 19. veebruar 2011, 17:13

Pühapäeval rahvusraamatukogus valimiskonverentsi pidava Vene erakonna juht Dimitri Klenski süüdistab valitsust soovimatuses leevendada majanduslanguse mõjusid Eesti ja Venemaa suhete parandamisega.

Lisaks sellele, et Eesti ei silu ise oma suhteid Venemaaga, segab Eesti ka Venemaa ja Euroopa Liidu tihedamat suhtlemist. Tuleb konstanteerida, et Eesti, mida on peetud sillaks ida ja Lääne vahel, on lakanud eksisteerimast, tõdeb Klenski valimiskonverentsi kutsele lisatud avalduses.

Pikad aastad etnokraatset juhtimist on jaganud Eesti elanikud vaesteks ja rikasteks, viinud majandusarengu tempo järsule aeglustumisele, rahvusvaheliste suhete teravnemisele, noorte väljarändele ja korruptsioonile. Eriti rängalt on see mõjutanud venekeelset elanikkonda, mille olukorda on globaalne majanduskriis ainult teravdanud, leiab Klenski.

Ta nõuab Eesti venelastele kui etnilisele vähemusele euroopa elustandardeid nagu ohutust, tööd, elamisväärset palka ja sotsiaalset kindlustatust, piisavat meditsiinilist abi ja pensionikindlustust, tervislikku elukeskkonda ning vene keelset haridust algkoolist kõrgkoolini välja ning vene keele kasutamise õigust asjaajamises.

Lisaks heidab Klenski ette, et Eesti ei võimalda töötuile emakeelset tasuta ümberõpet.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    19. February 2011, 17:14
    Otsi:

    Ava täpsem otsing