Aktsionärid: mis saab Apple’ist pärast Jobsi?

Rait Rebane 21. veebruar 2011, 22:52

Aastaid on aktsionärid Apple’ilt nõudnud vastust küsimusele, mis saab siis kui ettevõtte tegevjuht Steve Jobs peaks jäädavalt firmast lahkuma. Siiani on tehnoloogiagigant teemat vältinud, kuid kolmapäevasel kohtumisel võib küsimus taas päevakorda kerkida.

Nüüd, kus Apple ikooni Steve Jobsi tervis on taas tähelepanud keskpunktis, nõuavad paljud aktsionärid, et kolmapäevasel kohtumisel avaldaks ettevõte oma plaanid järgmise tegevjuhi suhtes.

Apple’il on ka eelnevalt olnud sarnaseid probleeme. Kaks aastat tagasi puudus Jobs teadmata põhjustel ettevõtte juhtimisest. Hiljem tuli välja, et mehele siirdati sellel ajal maks. Viis aastat enne seda eemaldati Jobsilt kõhunäärmevähk. Eelmisel kuul teatas Jobs Apple töötajatele, et ta võtab järjekordse puhkuse, et keskenduda oma tervisele. Ettevõtte juhtimise võttis ajutiselt üle Tim Cook.

„Sellised küsimused on probleemiks paljudes ettevõtetes,” teatas Clarck McKinley, „Apple on teinud suurepärast tööd ja mul on hea meel, et nende aktsia on minu portfellis. Kuid mind siiski huvitab, mis saab pärast Jobsi lahkumist.”

Siiani pole Apple kommenteerinud kas Jobs, kes neljapäeval saab 56 aastaseks, osaleb kolmapäevasel kohtumisel.

„Apple kõige suurem risk on Steve Jobsi tervis,” avaldas Needhami analüütik Charlie Wolf, „riski suurendab kasvav konkurents.”

Täna on USA aktsiaturg pühade tõttu suletud, kuid reedel kukkus tehnoloogiagigandi aktsia 2,16 protsenti 350,56 dollarini. Siiani pole investorid hoolinud Jobsi ajutisest tagasiastumisest kuna viimastel nädalatel on ettevõtte aktsia stabiilselt tõusnud.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
21. February 2011, 22:52
Otsi:

Ava täpsem otsing