Kosmoseprojekt EstSpace hakkab lõpule jõudma

Katre Pilvinski 21. veebruar 2011, 15:23

Tartu observatooriumis on jõudmas lõpule kosmoseprojekt EstSpace, mis sai äsja riigieelarvest viimase etapi rahastuse.

Observatoorium võttis kosmoseprojekti tõsisemalt käsile kolme aasta eest ning üheks projekti eesmärgiks on Eesti kosmoseteadlaste nähtavuse suurendamine, vahendasid ERR Teadusuudised. Valitsus on viimase rahasüstina toetanud projekti 95 000 euroga.

"Me ostsime atmosfäärifüüsikute jaoks atmosfääri läbipaistvust mõõtvaid seadmeid ja kaugseire jaoks minihelikopteri, millega saab mõõta maa, vee ja metsade peegeldustegurit. Me oleme ostnud astronoomidele spektromeetri, millega saab moderniseerida meie olemasolevat teleskoopi. Lisaks ka tarkvara ja paljusid teisi asju," kommenteeris Vikerraadiole Tartu Observatooriumi direktor Anu Reinart projekti käigus tehtud kulutusi.

Anu Reinarti sõnul on tehtud seda peamiselt läbi koostöövõrgustike arendamise. 
 

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
21. February 2011, 15:26
Otsi:

Ava täpsem otsing