Katre Pilvinski • 22. veebruar 2011 kell 13:22

Eesti avas aukonsulaadi Hongkongis

Täna avasid välisministeeriumi kantsler Alar Streimann ja Eesti suursaadik Hiinas Andres Unga Eesti aukonsulaadi Hongkongis.

Eesti aukonsul Hongkongis on Matthew Lam Kin Hong, teatas ministeerium. Streimanni sõnul saab Hongkong olla Eesti ettevõtjatele värav maismaa-Hiinasse.

"Oma euroopaliku suhtlusstiili, tugevate finantsinstitutsioonide ja turvalise õiguskeskkonnaga pakub Hongkong häid võimalusi Aasia suunal tegutsevatele Eesti ettevõtjatele," lausus kantsler Streimann. Eesti uus aukonsul saab kantsleri sõnul aidata kaasa Eesti tutvustamisel Hiina ettevõtjatele.

Aukonsul Matthew Lam Kin Hong on advokaadina tegev Hongkongi Ülemkohtus ning Inglismaa ja Walesi Riigikohtus. Samuti on ta Hongkongi ja Suurbritannia notariaatide liige. Lisaks erialasele tööle tegeleb Matthew Lam Kin Hong veel moekaupade jae- ja hulgimüügiga ning kinnisvaraarenduse ja investeerimisega nii Hongkongis, Guangzhous, Shanghais, Pekingis kui ka Singapuris.

Kantsler Streimann ja suursaadik Unga kohtusid täna veel Hongkongi majandus- ja ettevõtlusministeeriumi riigisekretäri Andrew Wong Ho-yueni ning põhiseaduse ja sisemaa suhete riigisekretäri Joshua Law Chi-kongiga. Kohtumistel arutati kahepoolset koostööd ning võimalusi ettevõtjate vahelise suhtluse tihendamiseks.

Vahetult Hongkongi piiri taga asub üheksa miljoni elanikuga Shenzheni linn, mis on Hiina üks kiiremalt kasvavaid linnu ning oluline infotehnoloogia keskus, kus asuvad näiteks nii Huawei kui ka ZTE peakorterid.

Hetkel kuum