Tellija diktaat jätkub

Rivo Sarapik 23. veebruar 2011, 00:00

ASi Merko Ehitus juhatuse esimehe Tiit Roben sõnul jääb hoogsalt arenenud korteriturg ilmselt tänavu oodatust vaiksemaks - ehitushind on korteril kasvanud kuni kolmandiku, samas müügihind pole muutunud.

"Sisendhindade kiire kasv mõjutab ehitusturu kujunemist 2011. aastal. Näiteks vahepeal hoogsalt arenenud korteriturg jääb ilmselt tänavu vaiksemaks, kui veel pool aastat tagasi tundus. Korterite ehitushinnad on kuue kuu jooksul tõusnud kohati kuni kolmkümmend protsenti, samal ajal müügihinnad pole praktiliselt muutunud," sõnas Roben.

Mahu kasvu ei ennusta. Nordeconi finants- ja investorsuhete juhi Raimo Talviste sõnul püsivad ehitusturu mahud tänavu mullusel tasemel, endiselt määravad tingimused ja maksetähtajad tellijad. "Töösolevate ja 2011. aastal võidetavate projektide puhul jäävad suuresti määravaks tellijate dikteeritavad erinevad tingimused, sealhulgas pikad maksetähtajad," lisas Talviste.

Robeni sõnul saavad ehitusfirmad enamuse töödest riiklikelt tellijatelt, kes tajuvad ehitajate keerulist olukorda ja saavad nii muuta hankedokumendid vägagi tellijakeskseks. Oluline osa tööst tuleb endiselt riigihangetelt ning erasektor kõigile ettevõtetele tööd ei luba.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 18:48
    Otsi:

    Ava täpsem otsing