Aasias ikka languspäev

Romet Kreek 23. veebruar 2011, 09:14

Ka täna langesid Aasia aktsiaturud, kuid siiski eilsest mõõdukamalt.

Taiwani börs kukkus 1,7 protsenti. Jaapani aktsiaturg langes 0,8 protsenti, Hongkong 0,4 protsenti, Hiina 0,1 protsenti, Korea 0,4 protsenti, Austraalia 0,2 protsenti ja India 0,03 protsenti.

Jätkuvalt survestavad Liibüa sündmused nafta hinda ülespoole, mis kukutas lennukompaniide aktsiaid. Kõrgemad kütusekulud söövad lennukompaniide tulemustesse augu, kui pilethindu ei suudeta tõsta või kasvatada lennukite täituvust. Qantas Airwaysi aktsia hind langes kaks protsenti, 2,41 Austraalia dollarile. Korean Airlinesi aktsia hind langes 1,8 protsenti, 61 000 wonile.

"Maailma majandusväljavaade muutub ebakindlamaks," kommenteeris Bloombergile Nikko Cordial Securitise aktsiajuht Hiroichi Nishi. "Investorid muretsevad üha enam arenevate turgude inflatsiooni pärast ja suurematest ettevõtete kulude pärast tänu tõusnud nafta hinnale."

Täna tõusis Aasias nafta hind 2,7 protsenti.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
23. February 2011, 09:14
Otsi:

Ava täpsem otsing