Katariina Krjutškova • 23. veebruar 2011 kell 6:25

Maksuamet kahtlustab Kruudat pettuses

Maksu- ja tolliamet kahtlustab, et Oliver Kruuda valdusfirma Luterma pettis riiki kuni 18 miljoni krooniga, kirjutab Eesti Ekspress.

Maksuameti tähelepanu äratasid konsultatsioonid, mida Kruuda ettevõte võttis aastail 2006–07 vähetuntud firmadelt. Ameti revidentide meelest toimus konsultatsioonide sildi all hoopis Luterma juhtkonnale ja töötajatele palga maksmine ja premeerimine.

Nõuandeid jaganud ettevõtete omanike ja juhtide seas on Kruuda ise, aga ka Kalevi pikaajaline nõukogu esimees Heino Priimägi, turundaja Alar Pink, pearaamatupidaja Heli Lüüs, strateegia ja ja organisatsiooni arengu direktor Andres Rannamäe, finantsdirektor Tarmo Maasikamäe ning Kalevi kommivabriku endised juhid Kati Kusmin ja Mait Nilson.

Kruuda ütles möödunud nädala ETV telesaates "Kahekõne", et maksuameti süüdistused on pastakast välja imetud ja ta võidab lõpuks kohtuasjad.

Hetkel kuum