Ericsson saadab Sepa Hiinasse

Kadrin Karner 25. veebruar 2011, 00:00

"Tunneme ligi 15 aastat ja pean ütlema, et tema puhul on tegemist väga intelligentse inseneriga," kiitis ASi EMT juhatuse esimees Valdo Kalm Veiko Seppa. Ta lisas, et Sepal on kindlasti väga head tehnilised teadmised, mis on suur väärtus tema töö juures, sest Ericssoni puhul on tegemist kõrgtehnoloogilise ettevõttega. "Ka on tal väga head suhtlemisoskused. Ta on heas mõttes väga hea müügimees ja hea juht oma väärtustelt," lisas ta.

Seppa Hiinas ees ootav ülikoolikaaslane ja Eesti suursaadik Hiinas Andres Unga ei olnud samuti kiitusega kitsi. "Veiko (Sepp-toim) on igati tore inimene. Kes on temaga kokku puutunud, kindlasti teavad seda," ütles Unga. Tema sõnul on Sepp ka väga mitmekülgne inimene. "Ta on pikki aastaid laulnud Tallinna Tehnikaülikooli meeskooris," lisas ta.

Mitmekülgne seltskonnahing. "Inimesed, kes on tehnikat õppinud, võivad olla kahesugused. Mõni võib olla väga teemasse sisse sukeldunud ja nohiku moodi, aga teised oskavad erinevaid asju oma elus tasakaalus hoida. Veiko on vaieldamatult inimene, kes oskab asju omavahel tasakaalus hoida," kirjeldas Unga.

Elisa juhatuse liikme Andrus Hiiepuu sõnul on tema ülikoolikaaslane Veiko Sepp seltskonna hing, kellel on väga hea huumorimeel ning kes hoiab seltskonnas alati melu üleval. "Tal on saarlasele omane väga hea huumorimeel," lisas ta. Kalm lisas, et kuna Sepp on palju aastaid rahvusvahelises äris olnud, siis saab ta kindlasti ka uue väljakutsega Hiinas hakkama. "Üldiselt on ta tasakaalukas inimene, aga võtab ka parajalt riske. Ka see otsus on päris julge, minna teise kultuuri küllaltki vastutavale kohale," arutles Kalm ja lisas, et eks hobipurjetajal ja meremehel käib väike riskivõtmine elu juurde.

Sepp ei lähe tundmatule maale. Veiko Sepal huvi Aasia ja Hiina vastu on. Kalm ja Unga kinnitasid, et ta on ka Hiinas reisimas käinud. Sepp ise ütles nii: "Aasias on väga heal tasemel mobiilside ja internetiarengud. Kui sa saad sellise pakkumise, siis peab otsustama. Aga eks ka ise peab olema asjast huvitatud ja mina olen ise Aasia vastu huvi üles näidanud."

Kui pikaks ajaks Sepp Hiinasse jääb, ei ole veel teada. Ta jõuab Pekingisse 28. veebruaril ja alustab tööd 1. märtsil. "Eks kõik sõltub sellest, kuidas see töö mulle sobib ja kuidas kultuur sobib ja mida mul endale on anda ja lisada," rääkis Sepp.

Seda, kas 90 töötajaga Ericssoni kontserni Hiina ja Põhja-Aasia regiooni kliendiüksuse juhtimine on vastutusrikkam töö kui praegune, Sepp öelda ei oska. "Seda on raske võrrelda. Minu töö praegu Eesti, Läti ja Leedu ettevõtete juhina on ka küllalt vastutusrikas. Sealne vastutus on lihtsalt teistsugune, kuna kliendid on suuremad ja teenused veidi teise profiiliga," vastas ta.

Unga ütles, et arvatavasti Sepale Hiinas meeldib ja tal saab seal palju uusi väljakutseid olema. "See on ainult üks etapp tema tulevastes toimetamistes," lisas ta.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 18:48
Otsi:

Ava täpsem otsing