Boeing sai hoogu kütuselennukite tellimusest

Rait Rebane 25. veebruar 2011, 20:04

Ühendriikide lennukitootja Boeingu aktsia on täna kerkinud enam kui 2 protsenti. Viimastel kuudel stabiilselt langenud aktsia viis kasvule Ühendriikide lennuväe umbes 30 miljardi dollari suurune uute kütuselennukite tellimus.

Hankevõit tuli üllatusena, kuna paljud analüütikud olid veendunud, et tellimuse võidab Boeingu Euroopa rivaal Airbus.

„Kuigi võit ei mõjuta lähiajal ettevõtte majandustulemusi, on see siiski positiivne uudis,” teatas Reutersile EarlyBirdCapitali analüütik Alex Hamilton.

Boeingu tegevus jaguneb kommerts- ja sõjalennukite tootmiseks, üldiselt mõjutab ettevõtte aktsia tulemusi kommertslennukite tellimused ja kättetoimetamised. Boeing pole täpsustanud tellimuse kogumaksumust, kuid analüütikud usuvad, et lennukitootja kasumimarginaalid olid madalad, et hoida pakkumishinda madalal.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. February 2011, 20:04
Otsi:

Ava täpsem otsing