Eesti avas aukonsulaadi Sri Lankal

Katre Pilvinski 25. veebruar 2011, 19:14

Eile avas välisministeeriumi asekantsler Lauri Bambus Eesti aukonsulaadi Sri Lankal. Eesti uus aukonsul on Dudley Francis Suthanthiranayagam Thambinayagam.

Asekantsler Lauri Bambus rõhutas Eesti uue aukonsulaadi avamisel ning Eesti Vabariigi 93. aastapäeva tähistamisel aukonsulite rolli olulisust Eesti ajaloos, teatas välisministeerium. „Eesti iseseisvumise järel ja kahe maailmasõja vahelisel perioodil aitasid Eesti aukonsulid kaasa Eesti huvide elluviimisele välisriikides,“ rõhutas Lauri Bambus.

Bambus lisas, et aukonsulite võrgustiku laiendamine on Eesti jaoks väga oluline ka tänapäeval, kuna aukonsuleil on oluline roll riikidevaheliste sidemete tihendamisel nii majanduse, kultuuri, hariduse kui turismi valdkonnas. „Samuti annavad aukonsulid vajadusel ka Eesti kodanikele konsulaarabi,“ lisas asekantsler Bambus. Eestil on 62 riigis 139 aukonsulit.

Dudley F. S. Thambinayagam on sündinud 1948. aastal Sri Lankal. Aukonsul Thambinayagam on lugupeetud ettevõtja, kes on tegelenud ligi 40 aastat rahvusvahelise kaubandusega ning on Jupiter Trading Co ja mitmeid ettevõtteid koondava Jupiter Trading Group’i asutaja. Lisaks kuulub ta mitmetesse ühingutesse ning heategevuslikesse organisatsioonidesse.

 

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. February 2011, 19:15
    Otsi:

    Ava täpsem otsing