Arti Arakasest sai Küttemaailma suuromanik

Anne Oja 28. veebruar 2011, 00:00

Arakasele kuulub nüüd 75% kütteseadmeid importivast ja küttelahendusi pakkuvast Küttemaailmast, ülejäänu omanik on ettevõtte juht Frank Õim.

"Sisuliselt oli tegemist juba möödunud aasta esimesse poolde jäänud arenguga," kommenteeris Õim Toomas Mälbergi osaluse liikumist Arti Arakase kätte. "Asjad on nii kujunenud, et meil on Artiga hea tandem - mina usun energiasäästu ja Arti usub minusse, lisades vajaliku strateegilise finantsvõimenduse. Lähme edasi kahekesi," lisas Õim.

Arakas ostis osanikud järjest välja. "Kunagi oli Küttemaailma omanikeringis veel viis inimest. Ma olen nad kõik välja ostnud. See oligi algusest peale minu selge eesmärk," kommenteeris Arakas.

Arakas põhjendas Küttemaailma investeerimist muu hulgas sellega, et on energeetikat õppinud ning lähema 20-30 aasta jooksul toimuvad kõik suuremad tööd ja liigub raha just küttelahenduste vallas. Ta märkis ühtlasi, et Küttemaailm on orienteeritud mitte Eesti turule, vaid hoopis ekspordile.

Õim ütles, et muutused omanikeringis Küttemaailma igapäevategevust ei puudutanud. "Kavatseme lähiaastatel investeerida jõuliselt väljakujunenud ärimudeli viimisele naaberriikidesse," selgitas ta.

Möödunud aasta oli Õimu hinnangul Küttemaailmale pärast keerukat kriisiperioodi üsna hea. "Me ei ole veel aastat kokku võtnud, kuid ettevõte tervikuna sai aasta teises pooles hoo sisse ja tegi 2010. aastal selge kasvu võrreldes 2009. aastaga, kuigi mõnes valdkonnas tuli siiski leppida ka tagasilöökidega," lisas Õim.

"Sel aastal oleme eeskätt keskendunud saavutatud hoo hoidmisele. Oleme laiendamas oma meeskonda," rääkis Õim.

"Kortermajadele antav renoveerimistoetus elavdaks meie äritegevust kindlasti ning loodame väga, et projekt käivitub sel aastal lubatud mahus," rääkis Õim riigi kavast toetada sadade miljonitega energiasäästlikku renoveerimist kortermajades.

Varem on Õim Äripäevale öelnud, et kasvava ettevõtte kasum pole kuigi suur, kuid küttevaldkonnas võib investor loota 7-8% tootlusele.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 18:48

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing