Otsitakse rikkaima kultuuriga ettevõtet

Rivo Sarapik 28. veebruar 2011, 00:00

Hindamisel väärtustatakse mitte niivõrd ühes asutuses koos töötavate eri rahvuste arvukust, vaid ettevõtte sisekliimat.

"Sel aastal kuulutame konkursi välja kahes kategoorias. Ühes saavad osaleda ettevõtted ja teises avaliku sektori asutused (teatrid, ülikoolid, ministeeriumid jt). Muudatuse sisseviimise tingis eelnevate aastate hindamispraktika, mis näitas, kui keeruline on võrrelda äriettevõtteid ja avaliku sektori organisatsioone," kommenteeris Äripäeva peatoimetaja Meelis Mandel.

"Samuti oleme muutnud võitja väljaselgitamise viisi: mõlema kategooria kolm parimat kutsume kevadisele seminarile tegema ettekannet mitmekultuurilisuse tähendusest ja olemusest nende organisatsioonis. Ettekande põhjal selgitame välja ka kõige mitmekultuurilisema ettevõtte ja avaliku sektori organisatsiooni," lisas Mandel.

Eeskujulikus mitmekultuurilises asutuses eksisteerivad harmooniliselt koos erinevad kultuuridest tulenevad tõekspidamised, uskumused ja kombed. Veelgi enam, töökeskkonnast osatakse kasu saada. Konkursi tulemusena tunnustatakse ja tõstetakse esile neid ettevõtteid, kes väärtustavad ja toetavad mitmekultuurilist töökeskkonda ning loovad võrdseid võimalusi kõikidele töötajatele nende rahvusest hoolimata.

"See on erakordselt hea võimalus. See, millised inimesed ettevõttes töötavad, mõjutab seda, mida ettevõte suudab teha," kommenteeris mitmekultuurilisuse eeliseid viimase, 2009. aasta konkursi võitja Skype Technologies OÜ tegevjuht Sten Tamkivi.

"Kui inimesed on ühest rahvusest või kohast pärit, seab see üsna selge piiri, et tõenäoliselt ei suuda ettevõte tegutseda väljaspool seda ala või on see oluliselt raskem," märkis ta.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 11:08

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing