Kindlustusest kergekäeliselt ei loobuta

Birjo Must 28. veebruar 2011, 11:54

Hoolimata viimastel aastatel aset leidnud majanduslangusest pole ettevõtjad erinevatest kindlustuslepingutest loobunud ja peavad vara ning elu kindlustamist elementaarseks.

„Ettevõte pole pidanud raskel ajal ühestki kindlustusest loobuma, sest need kõik on meie jaoks vajalikud. Meil on tavaliselt sõlmitud varakindlustuse ja ärikatkemiskindlustuse lepingud,“ rääkis Hansa Candle AS juhatuse esimees Tarvo Moss.

Ka TLR Services OÜ omanik ja juht Tiit Rahkema kinnitab, et majanduslangus ei mõjuta kindlustuse võtmist. „Meie pole ühestki kindlustusest loobunud. Sõlmitud on auto- ja hoonete kindlustused ning need ei sõltu kindlasti majanduslikust olukorrast,“ lausus Rahkemaa.

Via 3L AS juhataja Elmer Maas märkis, et tema poolt juhitud ettevõttes pole ka parima tahtmise juures võimalik kindlustustest loobuda. „Meil on sedasi, et kohustuslikus korras on kindlustatud kogu kaup ja seal ei saa kompromisse teha,“ ütles ta.

Ka isiklikud kindlustused olulised
Küsimusele, kas majanduslangus on sundinud loobuma mõnest isiklikust kindlustusest, vastasid juhid samuti eitavalt.

Moss peab enda sõnul vajalikuks kõiki kindlustuslepinguid, mis tal olemas on. „Tähtsad on varakindlustus ja eluasemekindlustus. Lihtsamatest kindlustustest on mul näiteks reisikindlustus juba krediitkaardiga olemas,“ selgitas ta.
Kindlustus ei sõltu Mossi arvates rahalisest olukorrast. „Kui tekib mingi probleem, siis pole vahet, kas on langus või mitte. Eriti kui on rasked ajad, peab olema ette valmistunud igasugusteks jamadeks,“ lisas ta.

Kehv aeg paneb mõtlema
Maas on mõelnud kasko kindlustusest loobuda, kuid pole siiski riskida julgenud. „Need kulud on suhteliselt väikesed võrreldes riskiga,“ arvas Maas.
Kindlustust on Maas kriisi ajal pigem juurde teinud. „Lastele tegin kogumise kindlustuse ja endale elukindlustuse. Halvemal ajal hakkan mõtlema nende asjade peale rohkem,“ rääkis ta. Kindlustust tehakse Maasi hinnangul ikkagi pikema perioodi peale ning iga languse peale ei saa kohe reageerida.

Ka Rahkema on oma kindlustuslepingud hoolega läbi mõelnud. Ta kinnitas, et kõik on vajalikud. „Kindlasti peab olema varakindlustus ja näiteks reisikindlustus on täiesti elementaarne asi,“ märkis Rahkema.


 

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    28. February 2011, 11:54
    Otsi:

    Ava täpsem otsing