Madoff: valitsus on Ponzi skeem

Raivo Sormunen 28. veebruar 2011, 12:50

Wall Streeti esipettur Bernard Madoff ütles, et pärast hiljutist finantskriisi seaduses sätestatud reformid on naeruväärsed ning USA föderaalvalitsus on Ponzi skeem.

„Kogu uus seadusandlus on nali,“ ütles Madoff ajakirjale antud telefoniintervjuus, kus ta tõi välja oma põlguse finantssektori ja süsteemi regulaatorite vastu.

2009. aastal saja viiekümneks aastaks finantspettuste eest süüdi mõistetud Madoff süüdistas alles nädalapäevad tagasi New York Times`le antud intervjuus pankasid ja riskifonde, kes olid Madoffi sõnul tema petuskeemides kaasaosalised.

Ponzi skeem on petuskeem, millega liitunud inimestel lubatakse tavaliselt suuri tootlusi, kuid tihtipeale maksatakse skeemiga varases staadiumis liitunud inimestele nn. kasumit välja mitte reaalsete investeeringute tulususe pealt vaid uute skeemiga liitunud inimeste sissemaksete arvelt. Ehk skeem püsib niikaua koos kaua tuleb süsteemi peale uut raha.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
02. March 2011, 16:08
Otsi:

Ava täpsem otsing