Ragn-Sells: teatud piirkondades hinnad tõusevad

Birjo Must 28. veebruar 2011, 14:39

Jäätmekäitlusettevõte Ragn-Sellsi ärijuhi Agu Remmelgu sõnul võivad aasta esimeses pooles mõnes teeninduspiirkonnas teenuste hinnad tõusta 4-5 protsenti, mis on peamiselt tingutud sisendkulude kasvust.

„Ühest reeglit siin ei ole ning hinnad muutuvad vastavalt piirkonnale, lepingule ja jäätmeliigile. Mõnes kohas lähevad hinnad alla, teises jäävad samaks ja kolmandas veidi tõusevad,“ rääkis Ragn-Sells AS ärijuht.

Üldhinnatõusu Ragn-Sellsis ärijuhi kinnitusel planeeritud ei ole. „Samas kui mõni ladestus- või käitluskoht tõstab hindu, siis oleme meie sellest sõltuvad ja peame vastavalt reageerima,“ möönis Remmelg.

Remmelg selgitas, et kui korraldatud jäätmevedude piirkondades on taotlused sees ja kohalikud omavalitused neid aktsepteerivad, siis seal toimub hinnatõus. Nendes piirkondades, kus mingil põhjusel pole konkurssi korraldatud, on turuvõitlus see, mis hindu reguleerib.

Enamus hinnataotlusi käidi Remmelgu kinnitusel läbi aastavahetusega ning need on peamiselt seotud saastetasude tõusudega ladestuskohtades. „Sisendkulude muutus mõjutab ja kõige suurem mõju on sellel, kui mõni jäätmete ladestuskoht tõstab hindasid,“ rääkis Remmelg.

Lisaks sisendkuludele mõjutab hindu ka see, kui turutingimustes on mingid alternatiivsed pakkumised. Kui on tegemist suurte klientide ja suurte jäätmekogustega, siis sel juhul läheb hind pigem allapoole, lausus Remmelg.
 
Kui paljudes piirkondades hinnad tõusevad, on Remmelgu sõnul keeruline hinnata. „Omavalitsused, kus ladestumise hind tõusis, oleme igal pool taotlused sisse andnud ja tihti on need rahuldatud ning mõnda veel vaadatakse üle,“ kinnitas ta. Meie taotlused hinnatõusu kohta on olnud 4-5%, kuid see on piirkonnaspetsiifiline, lisas Remmelg.

Prügilad tõstavad Remmelgu sõnul hindu iga aastaste saastetasude tõusu tõttu. Lisaks pole sellistes piirkondades, kus jäätmekäitluskohad on monopoolses seisundis, mingit turumehhanismi, mis sunniks hindu all hoidma, rääkis ta.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    28. February 2011, 15:13
    Otsi:

    Ava täpsem otsing