Swedbank: Arco Vara on madalseisust väljumas

Raivo Sormunen 28. veebruar 2011, 11:43

Ehkki Swedbank Arco Vara aktsiat ametlikult ei kata tunnistas panga analüütik Risto Hunt pärast kinnisvaraarendusfirma 2010. aasta majandustulemuste teatavakstegemist, et Arco Vara on madalseisust väljumas.

„Arco Vara 2010. aasta tulemused olid küll paremad, kui aasta varem, kuid 2010 lõpetati siiski kahjumiga. Esmapilgul tundub, et ärikahjumi tingisid kinnisvara investeeringute õiglaste väärtuste alandamine ning ebatõenäoliselt laekuvate nõuete allahindlus. Ilma nende allahindlusteta oleks nii äri- kui netotulem 2010. aastal olnud positiivne. Võib järeldada, et ettevõte on madalseisust väljumas ning äritegevus hakkab taaskord kasumlikuks muutuma,“ märkis analüütik.

Pank märgib, et Arco Vara ehitusdivisjon on 2010. aasta neljandas kvartalis kasvatanud tugevalt uute ehituslepingute mahtu. „Leiame, et see on vägagi positiivne, kuid tuleks siiski meeles pidada, et kasvavad ehitusmaterjalide ja –tööde hinnad võivad kasumlikkust vähendada, nagu oleme mõnede teiste ehitusettevõtete puhul näinud,“ lisas Hunt.

Arco Vara teenis 2010. aasta neljandas kvartalis 6,80 miljoni eurose käibe juures 0,98 miljonit eurot (0,208 eurot aktsia kohta) kasumit. Terve 2010. aasta lõikes jäi firma siiski 0,28 miljoni euroga kahjumisse.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
02. March 2011, 09:02
Otsi:

Ava täpsem otsing