Ülevõtmispakkumine lennutas Lundin Mining aktsiat 18%

Raivo Sormunen 28. veebruar 2011, 14:13

Kanada kaevandusfirma Equinox Minerals tegi firmale Lundin Mining 4,8 miljardi Kanada dollarini (3,6 miljardi euro) ulatuva vaenulikke ülevõtmispakkumise, mis võib peatada Lundini käimasoleva liitumisplaani firmaga Inmet Mining.

Rahvusvaheline ja mitmel börsil noteeritud Lundin Mining on olnud täna Põhjamaade börside säravaim täht. Stockholmi börsil oli aktsia kella 13:30 üles visanud 17,8% ja liigub 50,15 Rootsi kroonil. Aktsiaga oli samaks ajaks kaubeldud ligi 800 miljoni Rootsi krooni eest.

Equinox Minerals juhatuse esimees Craig Williams sõnul pakuvad nad Lundini aktsionäridele võrreldes reedese sulgemishinnaga 26 protsendist preemiat, samas kui liitumisplaan (Inmetiga) tähendaks 0% preemiat.
„Üheskoos oleksime me vaseäris ühed parimatest,“ märkis Williams, kelle sõnul võiks ühinemise korral ulatuda firma vase tootmisvõimsus 2016. aastaks  500 000 tonnini.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
28. February 2011, 14:13
Otsi:

Ava täpsem otsing