Bernanke: kõrged naftahind ohustavad majandust

Rait Rebane 01. märts 2011, 21:39

Föderaalreservi juht Beb Bernanke teatas täna Kongressile, et jätkuv nafta hinna kasv võib muutuda ohuks majandusele. Samas rõhutas mees, et hetkesituatsioon on ajutine ning sellega kaasnev inflatsioon on mõõdukas.

Ben Bernanke teatas täna Senati panganduskomiteele kaks korda aastas toimuval kohtumisel, et nafta hinnatõus toob kaasa ajutise, kuid mõõduka inflatsiooni Ühendriikides. Samuti kordas mees, et USA majandus küll kasvab sel aastal, kuid siiski on ülimalt vajalik, et töötus stabiilselt väheneks.

„Jätkuv nafta hinnatõus ohustab nii majanduskasvu, kui ka üldist hinnastabiilsust, eriti kui inflatsioon väljub kontrolli alt,” teatas Föderaalreservi juht, „me jälgime olukorra arengut pidevalt ning reaalse ohu korral toetame majanduse taastumist.”

Mehe ülesastumine viitas sellele, et Föderaalreserv jätkab majandusse raha süstimist, et viia Ühendriikide töötus alla praeguselt 9. protsendilt. Samas ei maininud Bernanke mida teeb Keskpank pärast seda kui abipakett juunis läbi saab.

Paljud, eesotsas Vabariiklastega on mures, et Föderaalreservi abiprogramm tõstab inflatsiooni ka siis kui majandus tegelikult taastub.

Vaatamata edusammudele on Bernanke’i sõnul töötus ning kinnisvaraturg on jätkuvalt madalseisus. Föderaalreservi prognooside kohaselt läheb veel aastaid, enne kui töötus alaneb kriisieelsele tasemele.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
01. March 2011, 21:39
Otsi:

Ava täpsem otsing