Bonnieri preemia võitis Tuuli Koch

Katariina Krjutshkova 02. märts 2011, 00:00

Meediakontserni Bonnier ja ajalehe Äripäev välja pandud preemia suurus on 40 000 Rootsi krooni. Auhinna andis Kochile eile üle Bonnieri esindaja Hans Jacob Bonnier.

Eesti Ajalehtede Liidu tegevjuht ja žürii liige Mart Raudsaar sõnas, et konkurss esikohale oli nii tugev, et lõpus tuli piltlikult öeldes fotofiniš teha, mis siiski näitas, et Savisaare rahastamise paljastanud lugude mõju oli ühiskonnale suurim.

Tipplugude viljad ilmuvad alles aastate pärast. "Ta natuke puhastas - tegi kellegi elu kergemaks, kellegi elu raskemaks," rääkis Koch oma lugude mõjust. Postimehe peatoimetaja Merit Kopli sõnas, et see Koch suutis esimese ajakirjanikuna tõestada, et Savisaar on Venemaalt raha küsinud.

Kuigi Kochi rahastamisskandaali lugu tunnistati möödunud aasta kõige mõjukamaks, võib Raudsaare hinnangul selle töö vilju näha alles tulevikus. Sama meelt oli ka Postimehe peatoimetaja. Kopli hinnangul on loo mõjuks olnud siiani eetilised debatid ehk arutelu selle üle, kas selline rahaküsimine on ilus või mitte.

"Tahaks loota, et need lood mõjutavad eetilisi hoiakuid," sõnas Raudsaar. Ta avaldas lootust, et Savisaare rahastamise teemadel tuleb jätkulugusid.

Kuus aastat Postimehe peatoimetajana töötanud Kopli sõnul oli selle looga tegelemine talle kõigi aegade stressirohkeim aeg. "Magamisest ei tulnud mitu ööd midagi välja," tunnistas Kopli. Ärevaks tegid tema sõnul selle perioodi teadmatus ja kartus jääda paljastamises üksi. "Ei teadnud, kui palju meie taha tullakse," sõnas Kopli.

Nüüd ütleb Kopli, et need on hetked, mille pärast ajakirjanikud töötavad ajakirjanikena. "See on sõnuseletamatu adrenaliinilaks," sõnas ta. Ka Koch ütles, et iga ajakirjanik võiks enda elu kogeda selliseid päevi, nagu need olid. Samas lootis ta, et need enam ei kordu.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 18:48
    Otsi:

    Ava täpsem otsing