GM müük tõusis, aktsia kukub

Rait Rebane 01. märts 2011, 20:12

Uued finantseerimisvõimalused ja soodustused meelitasid veebruaris enam ostjaid taas General Motorsi müügisalongidesse. Autotootja veebruari müük ületas analüütikute ootusi ning tõusis ligi poole võrra.

Bloombergi poolt jälgitavad analüütikud prognoosisid keskmiselt, et GM-i müügikasvuks 36 protsenti, kuid Detroiti autotootja suutis üllatada 49 protsendise tõusuga. Kokku müüdi veebruaris 207 028 autot.

General Motors pakkus veebruaris uusi liisinguvõimalusi ning hoidis hinnad madalal, teatas firma asepresident Don Johnson.

„Me loome uut turunduskampaaniat, meie finantseerimisvõimalused on paranenud ning koostööpartneritel läheb juba paremini,” teatas Johnson, „ma usun, et need on peamised tegurid, mis aitavad meil tõsta automüüki.”

General Motorsi alla kuuluvad neli brändi, millest enim tõusis veebruaris 73 protsendiga  Buick, mille müük ulatus 15 807 autoni, sellele järgnes Cadillac  70 protsendise kasvuga 15 768 autoni,  GMC 59 protsenti 32 534 autoni ja Chevroleti 43 protsenti 142 919 autoni.

Vaatamata tulemuste paranemisele viisid täna General Motorsi aktsia langusesse kõrge toornafta hind, mis annab  hoobi tulevaste kuude automüügile. Täna keskpäevaks on GM-i aktsia kukkunud 2 protsenti 32,86 dollarini.

 

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
01. March 2011, 20:12
Otsi:

Ava täpsem otsing