FI: mullu kaebasid kliendid enim BTA peale

Väinu Rozental 03. märts 2011, 00:00

BTA kindlustuse Eesti juhataja Olavi Laido sõnul on nende firma eripäraks aktiivsus just liikluskindlustuses ja liiklusvahendite nn kaskokindlustuses. See aasta aga oli justliiklusega seotud kindlustuses eriline - ühelt poolt olid talvised liiklustingimused suhteliselt erakordsed ning teisalt kindlustuspettuste arvu kasv Eestis. "Liikluskindlustuse ja sõidukite kindlustuse valdkonnas on see paratamatu, et kaebuste arv on suurem kui näiteks elukindlustuse puhul," märkis Laido.

Laido sõnul on kaebused erinevad. "Osa on tulnud emotsioonidest, osa jälle meiepoolsest väljamaksetest keeldumisest või siis kaebaja arvates liiga väikesest väljamaksest," märkis ta. Keeldumise põhjustena on esinenud nii kelmuse kahtlust kui ka alkoholijoovet. On ka kaebusi, mille puhul väljamakseteks vajalike dokumentide viibimise tõttu on väljamaksed veninud. "Kui ikka on tõestatud, et meie oleme eksinud, siis kindlasti vaatame oma otsused ümber, mõnel juhul, kus asju saab tõlgendada nii ja naa, lepime tavaliselt kokku kompromissi hüvitamisele minevas summas," selgitas Laido.

Enim kaevati pensionifondide peale. LHV Panga juhatuse esimees Erki Kilu kinnitas, et nad reageerivad igale kaebusele kohe, kui see edastatakse, ja seetõttu on tal tagantjärele raske öelda, mille kohta eelmisel aastal esitatud kaebused täpselt käisid ja millise lahenduse leidsid.

Tema kinnitusel oli enamik kaebusi pensionifondide peale.

Kilu pole sugugi nõus turuosaga, mille finantsinspektsioon on LHV Pangale arvutanud. "Aktiivsete klientide arvu järgi on LHV pensionifondid suuruselt kolmandad Eestis ja selles osas on meie turuosa oluliselt suurem kui vaid panga kohta märgitu," kommenteeris Kilu.

Ka Bigbanki turundus- ja müügivaldkonna juht Kaido Saar protestib turuosa sellise arvutamise vastu. "Kuna tarbimislaenud on eluasemelaenude ja ärilaenudega võrreldes suhteliselt väiksed summad, siis kliendiarvu järgi on meie kaebuste arv pigem väiksemate hulgas," märkis ta.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 18:48

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing