Jaapanis viimase kuue kuu halvim börsipäev

Raivo Sormunen 02. märts 2011, 10:14

Jaapani aktsiaturgu jälgiv Nikkei 225 indeks langes täna pingete tõttu Lähis-Idas 2,4%, tasemeni 10492 punkti. Tegemist on viimase kuue kuu halvima börsipäevaga.

Suurimate langejate seas on ekspordisektor ja finantssektori aktsiad.
Klaasitootja Asahi Glass aktsia on kallinenud naftahindade ja sellega kaasnevate kõrgemate toorainekulude hirmus vajunud 4,3%, maailma suurim autotootja Toyota Motors on järgi andnud 2,9% ja lameekraanide tootja Sharp Corp 4,8%.

„Investorid üritavad vältida riskantseid varasid ja sentiment turul muutub üha negatiivsemaks,“ ütles uudisteagentuurile Bloomberg Shinkin Asset Management fondivalitseja Naoki Fujiwara. „Liibüa sõjarisk on kasvanud. Sõja puhkemise korral on mõningane mõju naftatehaste tootmismahtudele ja pinged võivad liikuda ka naaberriikidesse.“

Kuni eilseni oli Jaapani aktsiaturg oma 7,2% tõusuga sel aastal parim Aasia ja Vaikse Ookeani piirkonna aktsiaturg.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
02. March 2011, 10:14
Otsi:

Ava täpsem otsing