Kiviõli ärimees sattus valimiskarussellile pooljuhuslikult

Väinu Rozental 02. märts 2011, 12:21

Parem on väikestega koos olla kui suurtega kakelda, põhjendas ASi Kiviõli Kaubahoov kaasomanik Margus Kuustik, miks ta novembris liitus Roheliste Erakonnaga ning kandideerib erakonna nimekirjas riigikogusse.

„Roheliste mõttemaailm on mulle lähedane ja nende mõttemaailm sobib mulle kõige enam,“ lausus Kuustik. „Tunnen hästi ka näiteks Keskerakonna inimesi, aga mulle tundub, et see erakond on liiga poliitiline.“ Kuustik oli aastaid tagasi Tallinna keskturu direktor.

Kuustik ütles, et kui ta algul oli roheliste parteisse astudes passiivne liige, siis hiljem on ta aktiivsemalt tegutsenud, näiteks värvanud Ida-Virumaalt uusi liikmeid erakonda. „Ilmselt seepeale öeldigi mulle, et miks sa ei võiks kandideerida – sind ju tuntakse,“ sõnas Kuustik. „Seepärast kandideeringi. Nii et pooljuhuslikult sattusin kandideerima.“

Kuustik osaleb valimistel esimest korda. Erakond Eestimaa Rohelised üleriigilises nimekirjas on ta 70. kohal ja oma piirkonnas 7. kohal. „Minu eesmärk ei ole üldse Toompeale saada,“ ei hinnanud Kuustik oma šanssi valituks saada kõrgelt. „Peamine, et meie esinumber ringkonnast edasi saaks.“

Kuustik on üks kahest suuromanikust ASis Kiviõli Kaubahoov, mis tegeleb ehitusmaterjali müügiga.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
02. March 2011, 12:22
Otsi:

Ava täpsem otsing