Kuld rekord-, hõbe viimase 31 aasta tipptasemel

Raivo Sormunen 02. märts 2011, 09:24

Pinged Lähis-Idas ja ülespoole galopeeriv nafta hind tõstis eile hõbeda hinda viimase 31 aasta kõrgtasemeni ning ka kuld liikus esmaspäeval saavutatud ajaloo tipptaseme juures.

Ajal, mil Liibüa on kodusõja äärel ning protestiaktsioonidega ollakse tuldud Jeemeni, Iraani ja Omaani tänavatele, on investorid muutunud taas rahutuks ning otsivad oma investeeringutele turvalisemat keskkonda.

„Kui rahutused lähevad veidi kontrolli alt ära veel Saudi Araabias või Iraanis, pole see hea ei aktsiatele ega ka inflatsioonile. Need on sündmused, mida kõik üritavad vältida,“ märkis uudisteagentuurile Reuters Commodity Broking Services tegevdirektor Jonathan Barratt.

Hõbeda hind tõusis eile päevasiseselt 34,74 dollarini unts, mis on kõrgeim tase pärast 1980. aastat. Kuld lõpetas New Yorgi kaubabörsil 1431,20 dollaril ehk ajaloo kõrgeimal sulgemistasemel. Päevasiselt käis särav metall ära 1434,45 dollarit ehk napid 0,20 dollarit allpool ajaloo päevasisesest tipptaset, mida ta saavutas esmaspäeval.

„Kulla toetustase paistab olevat 1420 ja 1425 dollari juures ning graafikud oletavad lühiajalist rallit 1450 dollari juurde," märkis Reutersi enda analüütik Wang Tao.

Ehkki kulla hind on tõusuteel on hõbe võrreldes kullaga endiselt väga kallis.
Ühe untsi kulla eest saab vaid 41,33 untsi hõbedat, mis on väikseim kogus pärast 1998. aastat ning eeldab et tulevikus võiks kuld võrreldes hõbedaga paremini esineda (kas rohkem tõusta või siis vähem langeda).

Täna hommikul pole kulla ja hõbeda hinnad turgudel erilist muutunud. Hõbe kaupleb New Yorgis 34,5 dollaril ja kuld 1430,5 dollaril untsi kohta.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    02. March 2011, 09:57
    Otsi:

    Ava täpsem otsing