Saudi Araabia börsilt katapulteeruti

Raivo Sormunen 02. märts 2011, 08:54

Investorite mure, et Lähis-Idas toimuvad poliitilised rahutused võivad liikuda ka Saudi Araabiasse, lükkas maailma suurimate naftavarudega riigi aktsiaturu eile kiiresse langusse.

Saudi Araabia börsi jälgiv Tadawul All Share'i indeks kaotas päevaga 6,8% oma väärtusest ja kukkus seega ühtlasi ametlikult nn langustsüklisse (indeks on tipust langenud enam kui 20 protsenti).
"Saudi Araabia aktsiaturu liikumine näitab, et regiooni geopoliitiline risk on endiselt lahendamata," märkis uudisteagentuurile Bloomberg Gulfmena Alternative Investmentsi aktsiastrateeg Omair Ansari.

"Meil liiguvad endiselt kuulujutud võimalike protestiaktsioonide kohta 11. ja 20. märtsil ning need teevad turud ebakindlaks, isegi kui neid tegelikkuses ei toimu."
Inimõiguste Keskuse andmeil kutsutakse eelpool nimetatud kuupäevi internetis üleriigilisteks saudide raevupäevadeks.

"Turg on üle ujutatud hirmuga ja investorid ei leia midagi, mis neid veenaks võimalikus valguses tunneli lõpus. Praegu on tegemist kuulujutust juhinduva turuga ja sularaha tundub olevat kõige turvalisem asi, mida omada," märkis Shuaa Capital PSC in Riyadhi aktsiaturgude kaupleja Amro Halwani.

Kuningas meelitab rahvast. Saudi Araabia kuninglikku perekonda kuuluv prints Talal Bin Abdul Aziz Al Saud ütles 17. veebruaril, et kuningriik võib näha proteste, kui kuningas Abdullah ei tule välja reformidega. Nädalapäevad hiljem teatas kuningas, et suunab raha elamumajandusse ja sotsiaalkindlustuseelarvesse, ning tuli välja elatusrahasüsteemiga valitsuse töötajatele.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
03. March 2011, 11:41
Otsi:

Ava täpsem otsing