Birjo Must • 3. märts 2011 kell 8:48

Raha tagastamine investoritele mõistlik

Fondide likvideerimise otsus oli EfTEN Capitali otsus ja kuna riskid on kõrgemad kui võimalused, on mõistlik investoritele raha tagasi anda, rääkis likvideerimisel olevate aktsiafondide valitseja Kristjan Lepik.

„Kui vaadata investeerimise poolt, siis USA rahatrüki mõjul on turud kerkinud eelmisest suvelt tuntavalt,“ rääkis Lepik lisades, et tema hinnangul on globaalsed hinnatasemed üsna kõrged.

„Seega kui vaadata 12 kuud ettepoole, siis minu meelest riskid on kõrgemad kui võimalused ning kuna investeerimisfondi struktuuriga on raske positiivset tootlust näidata kui turud langevad, siis tundub õiglasem investoritele raha tagasi anda, kui igakuiselt haldustasu kasseerida kesisemate võimaluste keskkonnas,“ kommenteeris Lepik aktsiafondide likvideerimist.

Kahe fondi  viimase 3 kuu tootlus oli Lepiku kinnitusel +2,4% ja 2,6% ehk veidi madalam kui globaalsetel turgudel keskmisena. Tema sõnul oli umbes 40% fondide mahust rahas ning läheneti konservatiivsemalt.

Lepik rääkis, et jätkab edaspidi Tark Investoriga ning lisaks on üks uus projekt, millest saab ehk mõne aja pärast rääkida. Igapäevatöös on muutused tema hinnangul üsna väikesed.

„Efteniga suhtlemist jätkame, nad on minu hinnangul väga kvaliteetselt kinnisvara suunal tegutsemas, eks edaspidi nende põhirõhk sinna lähebki,“ lisas Lepik. 

Hetkel kuum