Riukalik Pipi jõuab taas lavale

ÄP 04. märts 2011, 00:00

Homme astub Estonia laval üle mitmekümne aasta üles Pipi Pikksukk koos härra Nilssoni ja kõigi oma sõpradega.

Riukalik Pipi Pikksukk ilmus rahva ette 1945. aastal ehk rohkem kui 65 aastat tagasi. Palavalt armastatud loo autor Astrid Lindgren tutvustamist ei vaja, küll aga pole laiemalt teada, et just tema tütar Karin oli see, kes 1934. aastal haiglavoodis Pipi Pikksuka välja mõtles.

Ülo Vinteri ja Ülo Raudmäe muusikali eelmine lavastus, mis valmis Astrid Lindgreni lasteraamatu ainetel, sündis rahvusooperis üle 40 aasta tagasi, püsides seejärel lavalaudadel tervelt veerand sajandit ja 400 mängukorda. Nii on "Pipi Pikksukast" kujunenud mängituim lastemuusikal, mida ikka ja jälle väikeste ja suurte vaatajate ette tuuakse.

Helgi Sallo, Katrin Karisma ja teiste tuntud näitlejannade poolt armsaks mängitud loos astuvad Pipina seekord üles Nele-Liis Vaiksoo, Merit Männiste ja Ingel Marlen Mikk. Härra Nilssoni nahas on aga Alo Kurvits ja Venno Loosaar.

Küsimuse peale, mida kõigil Pipilt õppida tasuks, on vastanud Anu Kaal, kel samuti rüblikutüdruku rollis olla on tulnud, et ennekõike elujaatust. "Ja muidugi ei tohiks unustada tema kreedot: "Kui süda on soe ja lööb nagu vaja, ei siis ole külmumist karta!"," on öelnud Kaal.

""Ärge minu pärast muretsege, mina saan alati hakkama," ütles Pipi laevaga Segasumma suvilasse jõudes madrustele. Ma olen kindel, et tänu oma ettevõtlikkusele tuleks ta ka praeguses Eestis suurepäraselt toime," lisas ta.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 10:12
    Otsi:

    Ava täpsem otsing