Aasia börsid järgivad USA rallit, euro särab

Raivo Sormunen, Romet Kreek 04. märts 2011, 14:05

Aasia börsid on tõusnud täna viimase kahe nädala kõrgeima tasemeni, kuna investorid usuvad maailma majanduse taastumisse.

Euro liigub USA dollari vastu viimase nelja kuu kõrgeimal tasemel, kuna Euroopa Keskpank andis eile selgeid vihjeid baasintressimäära tõusu kohta.

Kui eile õhtul tegi USA aktsiaturgu jälgiv Standard & Poor’s 500 indeks viimase kolme kuu suurima ralli (+1,7%), siis täna on järg Aasia käes. MSCI Asia Pacific Index on tõusnud päevaga 1,1% ja liigub 139,36 punkti tasemel, vahendab uudisteagentuur Bloomberg.

Investorid ootavad, et pärastlõunal avaldatav veebruarikuu USA töötururaport tuleb igati rõõmustav. "Vähenenud USA töötu abiraha nõuete hulk on lisanud usku, et Ühendriikide tööturu olukord on hulga tugevam ning see suudab hoida jätkusuutliku majanduskasvu,“ märkis AMP Capital Investors investeeringute strateeg Shane Oliver. Analüütikud ootavad, et veebruaris tõusis Ühendriikides töökohtade arv 196 000 võrra.

Euro liigub hetkel 1,3958 dollaril ehk veidi allpool eile saavutatud nelja kuu tipptaset 1,3974 dollarit. Euroopa ühisraha sai eile jõudu keskpanga juhi Jean-Claude Trichet sõnavõtust, kelle sõnul tuleb olla väga valvas kasvava inflatsiooni juures ning kes andis märku, et aprillis on oodata baasintressimäärade tõusu (praeguselt 1,00 protsendilt).

Turgudele oli see väga suureks üllatuseks, kuna siiani oodati esimest intressimäära tõusu pigem alles augustis.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
04. March 2011, 14:05
Otsi:

Ava täpsem otsing