Danske Markets alandas Nokia aktsia hinnasihti

Romet Kreek 04. märts 2011, 09:51

Danske Markets vähendas oma analüüsis Nokia ootuseid ja aktsia hinnasihti, kuna esimese kvartali mobiiltelefonide müük võib tulla prognoosi madalamasse äärde või koguni sellest väiksem.

Panga analüütik Ilkka Rauvola usub, Nokia esimese kvartali mobiiltelefoniäri väljavaade on langenud ning kvartali telefonimüük võib tulla alla prognoositu. Pank langetas ka mobiiltelefoniäri ootuseid kogu 2011. aasta ja 2012. aasta osas.

Aktsiale säilitati vähenda-soovitus, kuid aktsia hinnasiht langetati kuuelt eurolt 5,70 eurole.

Ka uute toodete turuletoomise ja selle ajastamise väljavaade on kehv kogu 2011. aastal. Turule peaks tulema vähem Symbian 3 tooteid ning needki võivad tulla mõningase hilinemisega. Uued Symbian 3 tooted tuuakse turule tõenäoliselt teises kvartalis, kuid käivet genereerivad need alles kolmandas kvartalis. Kui varem ootas analüütik, et kahe-SIM kaardipesaga telefon tuleb välja teises kvartalis, siis nüüd oodatakse selliseid telefone Nokialt alles teisel poolaastal- 2011. aastal oodatakse vaid ühe Windows telefoni turuletoomise teadet, mis võivad tuua väga väikese müügimahu neljandas kvartalis. Suurem osa selle telefoni müügikoguse mõjust ilmneb alles 2012. aasta alguses.

Nokia nutitelefonide turuosa peaks kukkuma 2010. aasta 36 protsendilt 2011. aastal 22 protsendile.

Nüüd ootab analüütik 2011. aastal Nokialt 40 eurosenti kasumit aktsia kohta võrreldes varasema 56 eurosendise ootusega. 2012. aastal peaks Nokia kasum aktsia kohta kasvama 45 eurosendile (varasem ootus 67 eurosenti) ja 2013. aastal 43 eurosendile (varasem ootus 57 eurosenti).


Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
04. March 2011, 09:51
Otsi:

Ava täpsem otsing