Kvalifitseeritud oskustöölised töötuks ei jää

Väinu Rozental 06. märts 2011, 09:22

Eestis on üha enam vaja kvalifitseeritud oskustöölisi, sest majanduslanguse järel tasapisi jõudu koguvates tootmisettevõtetes tuleb hakkama saada üha keerukamate seadmetega.

Juba koolipraktika käigus on tööandja silmis teretulnud tehnoloogilisemate alade õppijad nagu näiteks metallitöö ja mehhatroonika ning puidutöötlemise tehnoloogia, vahendas eileõhtune "Aktuaalne kaamera".

"Täna on niimoodi, et kutsehariduskeskuse lõpetajad võetakse kõik juba koolipingist ehk need noored poisid, kes lõpetavad, nendel on täna töökohad juba olemas," ütles Võrumaa laste puitmööblit tootva ASi Suwem juht Kaido Mäesalu.

Võrumaa kutsehariduskeskuse direktor Tanel Linnus tõdes, et tänapäeval on tipptehnoloogia valdajad just rakenduskõrghariduse õppekavadel õppinud. "Nagu me näeme statistikast, siis nende hulgas on kõige vähem ka töötuid, sest nad tulevad oma töödega toime, oskavad oma valdkonda ja suudavad kiiresti ümber õppida," rääkis ta.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. March 2011, 09:22
    Otsi:

    Ava täpsem otsing