Veebruar tõi sula

Alar Pauklin 07. märts 2011, 00:00

Kui jaanuar oli äripindade kinnisvaraturul hästi vaikne, mis on tavapärane, siis veebruar tõi kinnisvarahuvilised tagasi.

Hakati aktiivselt otsima nii ostu- kui ka üüripindasid ja tehti pakkumisi, mis olid üldjuhul üsna mõistlikud. Kõige populaarsemad olid üüripinnad, nii on see ka märtsis.

Hinnad ei ole aasta algusega muutunud, võrreldes jaanuariga on tase sama.

Äripindade turul on praegu kuningaks ostja. Turul on veel vähe ostutehinguid. Veebruari teise poole tehingute hulgas torkab erakordselt suure alghinna ja müügihinna vahega silma büroopind Tatari tänaval, kus ostuhind kujunes alghinnast tervelt 14 000 euro võrra madalamaks.

Ostetud äripind asub maja I korrusel ning selle ostis ära reisibüroo UP Traveli juhatuse liige Elmo Somelar. Tatari büroopinnal saabki edaspidi tegutsema reisibüroo. Ostja tegi hinnapakkumise 60 000 eurot ning oli nõus 1000 eurot juurde maksma, sest ruumis paiknesid kaks käsitsi valmistatud valgustit.

Tatari äripind pandi müüki, sest see seisis tühjana ning müüjale oli mõttekam äripind maha müüa kui rendile anda.

Kahe veebruaris toimunud üüritehingu puhul (kaarhall ja kaubanduspind) oli rendile andmise periood lühike, kuna mõlema tehingu puhul oli asukoht klientidele väga sobiv ja lisaks oli kaubanduspinna tehingu hind väga soodne.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 18:48
    Otsi:

    Ava täpsem otsing