BÖRS: Aasia kukub, nafta rallib

Fredy-Edwin Esse, California 07. märts 2011, 10:01

Toornafta hind maailmaturul on tõusnud kahe ja poole aasta tippu Liibüa olukorra ägenemise järel ja Aasia aktsiaturud on nädala esimesel kauplemispäeval languses.

Investorid on mures, et pikalt kõrgel püsiv nafta hind võib hakata riikide majanduskasvule vastu töötama ning suurendab inflatsiooniriski Aasia arenevatel turgudel, mis kõik kärbivad firmade tulusid ja kasumeid.

"Me muretseme, et Liibüa sündmused on puhtalt hirmust juhtimas turge," ütles Commodity Broking Servicesi juht Jonathan Barratt Reutersile, kelle sõnul võib 120 dollarit barrelist jääda esialgu nafta hinna laeks, kui uusi tarnekatkestusi ei ilmne.

Jaapanis kukkus Nikkei 225 indeks 1,76%, Hang Seng langes 0,26% võrra, Kospi kukkus 1,22% ja Sensex langes 2,14%. Ainsana suurtest turgudes lõpetas Hiina plussis, kus CSI 300 indeks tõusis 1,95% ning Shanghai A-aktsiate indeks 1,84%.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
07. March 2011, 15:12
Otsi:

Ava täpsem otsing