Investorid usuvad aktsiate edusse

Fredy-Edwin Esse 09. märts 2011, 00:00

Pulliturg tähistab sel nädalal enda teist sünnipäeva ja investeerimiseksperdid on praegu aktsiate suhtes kaugelt optimistlikumad kui pool aastat tagasi. Sel nädalal avaldatud uuringust selgub, et kolm investorit neljast usuvad Standard & Poor's 500 indeksi tõusu järgneva kuue kuu jooksul, samas kui pool aastat tagasi uskus seda vaid kaks investorit kolmest.

Majandus keeramas uut lehte. 2009. aasta jaanuaris saavutas karuturg tipu ning sel ajal uskus kõigest 53% investoritest, et S & P 500 indeks suudab järgneva poole aastaga üles liikuda. Lisaks eeldab praegu 68% investoritest, et Ühendriikide tarbijakulutused kasvavad.

Uuringus osalenud investorid tunnetavad, et USA tööturu ning kinnisvara olukord on paranemas. Kõigest 17% neist usub praegu, et järgneva kuue kuuga kaotab töö veelgi rohkem ameeriklasi ja 38% usub, et kinnisvarahinnad jätkavad langemist.

"Iseseisvad investorid arvavad selgelt, et majanduslikult oleme me uut lehekülge keeramas," ütles Schwab Advisor Services juht Bernie Clark MarketWatchile.

Energia, tehnoloogia ja finants. Investorid plaanivad järgneva kuue kuu jooksul rohkem raha aktsiatesse paigutada ning seda tehes eelistavad suurfirmasid (large-cap) väikefirmadele (small cap). Umbes 40% ütles, et plaanivad lisada large-cap ettevõtteid oma portfelli.

Kuue kuu perspektiivis usuvad investorid, et kõige paremini läheb energiasektori ettevõtete aktsiatel, millele järgnevad tehnoloogia- ja finantssektori aktsiad. Vastupidiselt usutakse kõige vähem esmatarbekaupade ja kommunaalteenuste firmade aktsiate edusse.

Lisaks on investorid väga tugevalt eemaldumas võlakirjadest, sest kõigest 6% neist väitis, et ostavad tuleva kuue kuu jooksul võlakirju juurde. Kuid Euroopa osas on Ameerika investorid väga pessimistlikud ja koguni 29% neist ütles, et ei oma Euroopas üldse mingit positsiooni.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 18:49
    Otsi:

    Ava täpsem otsing